informatie

Buitenkoken

Foto's

Snoeien van fruitbomen

Onderhoud

Advies en begeleiding

Aanleg en renovatie

Home

 

 

ONTWERP en AANLEG

De basis van een mooie tuin is een goed doordacht plan. Uw wensen zijn de belangrijkste  inspiratie-bron om tot een creatief ontwerp te komen. Belangrijk zijn echter ook de randvoorwaarden, zoals situering, bodemstructuur en klimatologische omstandigheden. De vormen, het materiaalgebruik en de beplanting moeten bij elkaar passen om tot een harmonisch geheel uit te groeien.

Het ontwerp is uiteindelijk een verweving van uw wensen en onze kennis, ervaring en professionaliteit.

Wij verzorgen voor u desgewenst het hele traject, van ontwerp tot onderhoud, maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een of meerdere tussenvormen. Ook hierbij wordt in nauw overleg met u bekeken welke aanpak bij u en uw budget past. Of het de aanleg van een volledig nieuwe tuin betreft, een al of niet ingrijpende aanpassing of een grondige onderhoudsbeurt.

Een goed persoonlijk contact met de opdrachtgever is namelijk de basis voor een succesvol eindresultaat; een tuin die helemaal bij u past. Qua stijl, maar ook qua budget.

INVENTARISATIE

Het is belangrijk om te weten wat u precies van uw tuin verwacht en wat het doel van uw tuin is.

Dit zijn enkele aspecten waar u aan kunt denken voor je gaat beginnen.

In een gesprek lopen wij door de tuin of balkon en bekijken wat eventueel nog bruikbaar is, misschien kan het zijn dat met wat aanpassingen de tuin al naar uw zin is. Uw tuin wordt opgemeten zodat er een schets kan worden gemaakt en dat u al een beetje een idee krijgt hoe het eruit komt te zien.  

ONTWERP

 

Tijdens een eerste geheel vrijblijvende gesprek maken wij graag persoonlijk  kennis met u en lopen wij door uw tuin. Dit is het moment waarin u uw wensen aan ons kenbaar maakt en wij ideeŽn aandragen. Uw tuin wordt opgemeten en wij maken vervolgens een schetsontwerp. In deze fase worden ook de materialen en de beplanting uitgezocht en kunnen eventuele wijzigingen in het ontwerp worden aangebracht. Aan de hand van dit schetsontwerp wordt een definitief gedetailleerd tuinontwerp op schaal gemaakt en krijgt u van ons een uitgebreide offerte van de werkzaamheden en de materialen. Een tuinontwerp op schaal wordt door ons altijd gefactureerd echter als u besluit de tuin door ons te laten aanleggen wordt dit bedrag van de eindnota afgetrokken.

AANLEG

Aanleg betekent niet alleen het aanplanten van bomen, heesters en vast planten, maar ook het verbeteren van de grond, het bemesten, het aanbrengen van terrassen, niveauverschillenverlichting, beregening, erfafscheidingen, vijvers, het zaaien van gras enzovoorts. Aanleg is nagenoeg het hele jaar mogelijk!

Hieronder vind u een aantal ideeŽn voor verhardingsmaterialen:

Ook is het mogelijk een combinatie van meerdere soorten verhardingen te gebruiken, klik hier voor enkele legvoorbeelden.

Ook een goed beplantingsplan behoord tot de aanleg van uw tuin, u wilt immers het gehele jaar door van uw tuin kunnen genieten en dat er een harmonie in zit.

ERFAFSCHEIDING

Het is belangrijk dat u zich lekker voelt in uw tuin, dat u besloten zit of dat u juist wat wilt zien wat er gebeurt, overal is wel een oplossing voor.

De keuze is groot betreft afscheidingen, er is een keuze uit levende materialen zoals groene of bladverliezende hagen of u kunt kiezen uit een heel groot assortiment harde materialen zoals bijvoorbeeld schuttingen, muren of trellis. Ook zijn er combinaties mogelijk van harde materialen samen met beplanting. 

Wij adviseren hier graag in en zoeken samen met u naar de juiste erf-afscheiding, wij hebben wat harde materialen voor u op een rijtje gezet om een indruk te maken (klik hier).

WATER IN DE TUIN

Water in de tuin geeft toch iets speciaals, je krijgt een eigen natuurreservaatje. Vijvers trekken allemaal bijzondere dieren aan zoals de salamander en vogels die zomers heerlijk komen baden en drinken. Ook groeien er de mooiste planten en bloemen.

Het kan zijn dat u alleen een borrel steen wilt, ook hier zijn heel veel mogelijkheden in. U zult merken met water in de tuin, hoe veel of weinig het ook is dat u er veel plezier van heeft, er komt leven in de tuin.

Een website waar u een beetje kunt kijken naar vijver trends en vijverplanten is www.vijvertrends.nl, hierop staan leuke ideeŽn en handige tips.

BEREGENINGSSYSTEEM

Tegenwoordig zijn er diverse soorten beregeningsinstallaties en sproei-installaties wat het vergemakkelijkt om uw planten en gazon optimaal te houden. Ook ideaal tijdens vakantie periodes door middel van een tijdklok.

We hebben in de jaren al veel ervaring hierin opgedaan en willen u hier graag in adviseren. U zult merken dat u hier veel plezier van heeft.

NAZORG

Als de tuin is aangelegd blijken de meeste mensen nog vragen te hebben over de verzorging van de planten. Daarom komen wij altijd nog een keer bij u langs om u rustig te adviseren. Natuurlijk kunt u tussentijds altijd contact met ons opnemen als u vragen of wensen heeft.

 

 

 

 

RENOVATIE en AANPASSING

Geef uw tuin nieuwe glans! Renoveren is eigenlijk niets anders dan het aanpassen van uw tuin aan uw huidige wensen en eisen. Bijvoorbeeld omdat de beplanting, erf afscheiding of bestrating aan vervanging toe is. Wellicht wilt u een beregeningsinstallatie of verlichting.  Misschien is uw leefsituatie gewijzigd door de komst van kinderen waardoor een vijver niet langer gewenst is. In dit soort gevallen is een renovatie van uw tuin een uitstekende optie. Net als bij het ontwerp van een nieuwe tuin is het belangrijk dat er eerst in overleg met u een goed plan komt. Daarbij houden we rekening met alle elementen in de tuin die u wilt handhaven, verplaatsen of vervangen. Een goed plan is namelijk het halve werk!

 

Alles is mogelijk en vaak is een kleine aanpassing al genoeg om weer optimaal van uw tuin te genieten.

 

ADVIES

U bent net verhuisd en heeft geen idee wat er in de tuin staat? Dan kunt u ook bij ons terecht voor een inventarisatie van de beplanting en of advies over verzorging en bemesting. Wij maken met u altijd van tevoren een afspraak met u over de kosten van onze advisering.